Instalare de preot nou în Parohia Budești

Duminica a 17-a după Rusalii, din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a fost o zi de aleasă bucurie pentru credincioșii Parohiei Budești, Protopopiatul Sebiș, deoarece a avut loc instalarea părintelui Petru Marius Horga ca preot paroh de către Preaonoratul Părinte Protopop Alexandru Botea, alături de un sobor de preoți.Din sobor au făcut parte: Pr. pensionar  Costea Ioan, Pr. pensionar  Petcuț Tuțu, Pr. Păiușan Simion de la Parohia Pleșcuța, Pr. Gașpar Teodor Păiușan de la Parohia Tîrnova, Pr. Rus Mercea Cătălin de la Parohia Sebiș II, Pr. Leucuța Marius Ioan de la Parohia Agrișu-Mare, Pr. Drăgan Marcel Dorin de la Parohia Hășmaș, Pr. Groza Ștefan de la Parohia Tălagiu, Pr. Costin Sandu Dorel de la Parohia Pilu, Pr. Zbîrcea Teodor Gheorghe de la Parohia Mădrigești, Pr.Rada Ioan Cristian de la Parohia Sălăjeni, Pr. Zadic Andrei de la Parohia Brusturi, fiu al satului și noul preot paroh al parohiei Budești, Pr. Horga Petru Marius. Slujba Vecerniei a fost săvârșită în biserica din Filia Dumbrava cu hramul „Sfinții Ap. Petru și Pavel” din satul Dumbrava, de Preaonoratul Părinte Protopop Alexandru Botea alături de soborul de preoți, în prezența unui număr însemnat de credincioși.

După terminarea Vecerniei, Preaonoratul Părinte Protopop Alexandru Botea, a oficiat instalarea noului preot. Acesta i-a înmânat părintelui Horga Petru Marius, Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii, explicându-i acestuia cât și credincioșilor semnificația deosebită a acestui act în lucrarea pastoral-misionară a preotului.

Părintele Drăgan Marcel Dorin a rostit un cuvânt de rămas bun pentru credincioșii Parohiei Budești mulțumindu-le pentru buna înțelegere de care au dat dovadă în cei trei ani și jumătate cât le-a fost păstor sufletesc.

Noul preot al parohiei Budești, părintele Petru Marius Horga, a adus mulțumirile cuvenite Bunului Dumnezeu, pentru toate darurile revărsate peste dânsul, Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru încrederea și susținerea acordată, Preaonoratului Părinte Protopop, preoților împreună-slujitori, familiei, prietenilor și tuturor credincioșilor care i-au fost alături în acest moment important al vieții sale.

 2

4

5

6