Slujire arhierească în Parohia Șeitin, Protopopiatul Arad

În duminica a 32-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a slujit  Sfânta Liturghie, din încredințarea Înalt Preasfințiului Părinte Arhiepiscop Timotei Seviciu Arhiepiscopul Aradului în Biserica cu hramul Sf. Grigore Teologul.

Din sobor au făcut parte Pc. Părinte Protopop Petcuț Flavius, Pc. Părinte Consilier economic Arhidiacon Mircea Proteasa, Pr. Paroh Lazăr Nicolae- Mirel, Pr. Bosancu Alin și Pc. Părinte Arhidiacon Gheorghe Lehaci. După  rostirea Sf. Evanghelii a urmat cuvântul de învățătură la evanghelia de la Sfântul Evanghelist Luca, cap.19 ,1-10, explicând credincioșilor întâlnirea Mântuitorului Iisus Hristos cu vameșul Zaheu, care a dorit doar să î-L vadă pe Mântuitorul nu și să îl cheme în casa sa. La chemarea lui Zaheu, care s-a urcat într-un sicomor, fapt ce arată că Zaheu era un om mic de statură, i-a spus acestuia ,, Zahee coboară-te degrabă căci azi am să rămân în casa ta ” Luca: 19, 5 .Explicarea acestui pasaj este acela că și noi trebuie să-l primim pe Dumnezeu în viața noastră și să î-L primim  fără să așteptăm noi să fim atenționați prin boală sau alte semne îngăduite de Dumnezeu în viața omului. Totodată s-a explicat importanța Sfintei Evanghelii ,care este purtată de preot sau Diacon în mână la vohodul mic , închipuind pe însuși Mântuitorul Iisus Hristos ,care împărtășește cuvântul Său întregii omeniri. După rugăciunea amvonului s-a rostit rugăciunea de binecuvântare a ofrandelor și după aceasta sfințirea drapelului tricolor purtat în 1918, la Marea Unire  de către reprezentanții Șeitinului Nicolae Manta si Rusandu Gheran.

În încheiere, Preotul Paroh Lazăr Nicolae Mirel a mulțumit Preasfințitului Părinte Emilian pentru prezența și dragostea care ne înconjoară, tuturor oficialităților județene și locale, precum și credincioșilor din Parohie.

Pr. Mirel Lazăr

1

2

3

4

5

6