Cerc misionar în Parohia Selişte

În cea de-a doua duminică din Postul Mare, a Sfântului Grigorie Palama, a avut loc întâlnirea preoților din Cercul Misionar nr. 2 Beliu. Parohia Seliște a fost gazda acestei întruniri, iar începând cu orele 15:00 preoții prezenți au săvârșit Taina Sfântului Maslu, la care au asistat credincioșii parohiei.

Din sobor au făcut parte: Pr. Radu Sas- Parohia Agrişu Mic, Pr. Huțiu Ioan – Parohia Beliu, Pr Radu Petrică Belle – Parohia Bochia, Pr. Răzvan Trip- Parohia Bocsig Gară, Pr. Petru Ardelean- Parohia Chişlaca, Pr. Răzvan Nistor Chivulescu – Parohia Craiva, Pr. Marcel Drăgan- Parohia Hăşmaş, Pr. Ioan Vatrici- Parohia Răpsig, Pr. Ovidiu Oprişa – Parohia Rogoz, Pr. Teofil Nicuşor Trânc- Parohia Susag, Pr. Florin Culda – Parohia Vasile Goldiș, Pr. Nicolae Monea- Parohia Tăgădău precum și Pr. Paroh Ionel Morar.

Săvârșirea Tainei Sfântului Maslu a adus liniște în sufletele celor prezenți, mai ales că ne aflăm în Postul Mare, perioadă care vizează întreaga viață a omului, perioadă în care fiecare dintre noi caută să se curățească și să se pregătească pentru Învierea Domnului și Mântuitorului Nostru Iisus Hristos.

Un sprijin și o încurajare pentru credincioșii Parohei Săliște, a fost și cuvântul de învățătură rostit de Părintele Nicolae Monea la finalul slujbei, în care au fost transpuse idei legate de credinţa ortodoxă, atât ca factor de unitate spirituală, cât și văzută ca și coeziune socială şi înnoire culturală în comunităţile săteşti. Încă din cele mai străvechi timpuri, satul românesc a cunoscut din plin un rost religios, iar credința ortodoxă a reprezentat inima și poarta întregii alcătuiri a satului tradițional românesc. Din punct de vedere social şi cultural, activitatea religioasă a fost mereu privită ca centru al tuturor fenomenelor, mai ales în perimetrul satului, deoarece orice lucru de factură materială, dar și orice fenomen de natură spirituală, a fost mereu străbătut de firul nevăzut al credinței religioase.

În încheiere Părintele Paroh Ionel Morar a mulțumit tuturor celor prezenți.

Pr. Ovidiu Oprișa, Parohia Rogoz de Beliu

20190324_160321

20190324_163159

20190324_163209

20190324_164104

20190324_202849