CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA BRUSTURI

În Duminica Sfântului Grigorie Palama, la data de 24 martie 2019, Preoții din cadrul Cercului Pastoral-Misionar Hălmagiu, coordonat din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de către Prea Cucernicul Părinte Bacoș Cristian-Mihăiță, s-au întrunit în Parohia Ortodoxă Brusturi.
În cadrul acestei întruniri, la început s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu în curtea bisericii acestei parohii, la care au participat mulți credincioși ai parohiei, precum și unii invitați cu ocazia evenimentului.
Din soborul pentru această Sfântă Taină a făcut parte: PC Părinte Coordonator al Cercului Pastoral-Misionar Hălmagiu, Pr. Bacoș Cristian de la Parohia Hălmagiu, PC Pr. Paroh Zadic Andrei de la Parohia Brusturi, PC Pr. Horga Marius de la Parohia Budești, PC Pr. Bulea Mihai de la Parohia Bănești, PC Pr. Păiușan Simion de la Parohia Pleșcuța, PC Pr. Dan Dănuț de la Parohia Avram Iancu, PC Pr. Șerban Adrian de la Parohia Poienari, PC Pr. Roman Cosmin de la Parohia Țărmure, și PC Pr. Briciu Ciprian de la Parohia Hălmăgel .
La finalul acestei slujbe a fost rostit un frumos cuvânt de învățătură de către PC Părinte Paroh Andrei Zadic în care a făcut legătura dintre Taina Sfântului Maslu, Vindecarea Slabănogului din Capernaum expus în pericopa evanghelică citită azi la Sfânta Liturghie, precum și prezentarea succintă a temelor pentru această zi:
1. Biserica- centrul vieții spirituale a satului romanesc. Viziunea liturgică asupra creației și a vieții umane (“veșnicia s-a născut la sat”)
2. Identitatea satului românesc și viitorul incert al acestuia. Programe pastoral-misionare pentru revigorarea vieții în mediul rural.
La terminarea acestor momente, Părintele Paroh, Zadic Andrei a mulțumit tuturor pentru prezență și a invitat la agapa frățească pe care împreună cu enoriașii din Brusturi a pregătit-o.
Pr. Zadic Andrei de la Parohia Brusturi

image

image