Corul Parohiei Micalaca-Veche II în misiune în Parohia Berechiu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei şi din încredinţarea Pr. paroh Mircea Bupte şi a Pr. coordonator Aurelian Popa, Corul Mixt „Naşterea Domnului” al Parohiei Ortodoxe Române Arad-Micalaca-Veche II, a efectuat o activitate misionară în Parohia Ortodoxă Română Berechiu la invitaţia Preacucernicului Părinte paroh Andrei Petrisor Slăv si întregii comunităţi.

Aici corul, a oferit răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie din Duminica a II-a a Sfântului si Marelui Post în biserica parohială aflată în pline lucrări de modernizare şi refacere a pardoselii prin înlocuirea acesteia cu una de marmură, cât şi înlocuire a mobilierului bisericesc, de refacere a tencuielii exterioare şi refacere a picturii bisericeşti interioare pe care intemperiile au distrus-o. Corul a fost condus de dirijorul prof.Laura Andreea Roşu şi dirijorul secund Ovidiu-Valentin Căpitan.
La momentul predicii , părintele Andrei Petrişor Slăv a făcut legătura dintre pericopa evanghelică a vindecarii slăbănogului din Capernaum şi legătura prieteniei aducându-ne aminte ce frumos este a ne întrajutora unul pe celalalt şi a veni în întâmpinarea problemelor aproapelui nostru devenind astfel prieteni ai lui Hristos.
În acelaşi context, al prieteniei, la sfârşitul Sfintei Liturghii părintele paroh a mulţumit familiei Druţău şi fiului lor care în pelerinajul pe care acesta l-a făcut pe urmele Mântuitorului, a ştiut să-şi facă prieteni iubitori de Hristos care le sunt oaspeţi în biserică şi care au înfrumuseţat slujba duminicală.
Această activitate misionară a corului „Nasterea Domnului” s-a încadrat perfect in contextul sărbătoririi şi dedicării acestui an de către Patriarhia Româna satului românesc (a preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari) a Patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi a traducătorilor de cărţi, pentru că am găsit o parohie în care se vede lucrarea, osteneala părintelui paroh Andrei Petrisor Slăv pentru a rezidi biserica ca lăcaş de rugăciune şi a o înfrumuseţa dar mai ales că se osteneste în a zidi „Biserica Vie” şi a fi alături de enoriaşii săi care de altfel îi sunt aproape în toate gândurile şi proiectele pe care le desfaşoară. Un preot tânăr şi gospodar, despre care se poate spune că omul sfinţeşte locul.
Dana Măluțan

image

 image

image

image