Etapa eparhială a Concursului Naţional Cultural-Artistic „Hristos: sufletul satului meu“

Joi,18 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc la Arad etapa eparhială a Concursului Naţional Cultural-Artistic „Hristos: sufletul satului meu”.Concursul desfăşurat în contextul Anului omagial al satului românesc în toate eparhiile Patriarhiei Române, a fost implementat în Arhiepiscopia Aradului, în cele patru protopopiate ale eparhiei, prin Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Cultural-Învăţământ şi s-a desfăşurat conform calendarului propus la nivel naţional, cu începere în luna decembrie a anului 2018 şi cu finalitate în luna aprilie a acestui an.

La Centrul eparhial din Arad, o comisie aprobată de Chiriarhul nostru, a jurizat lucrările copiilor şi tinerilor câştigătoare de la fiecare protoierie, desemnând ocupanţii primelor trei locuri pe eparhie, conform criteriilor din metodologia de concurs.

În urma jurizării, locul I l-a ocupat grupul catehetic al Parohiei Prunişor, Protopopiatul Sebiş, coordonat de către Părintele paroh Florin-Ioan Avram. Reprezentanţii grupului vor participa la ceremonia de premiere din data de 21 mai 2019, care va avea loc la Bucureşti, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale.

​Tuturor elevilor li se vor acorda diplome din partea Centrului Epahial, iar câştigătorii vor fi premiaţi în cadrul proximei consfătuiri a profesorilor de religie din cuprinsul judeţului Arad.

Protos. Iustin Popovici