Seminariştii arădeni în vizită misionar-duhovnicească la Penitenciarul din Arad

Joi,19 aprilie 2019, în perioada Postului mare, la invitaţia preotului capelan Vlad Oneț de la Penitenciarului Arad, Seminarul Teologic Ortodox din Arad, repezentat prin pr. prof. Pompiliu Gavra, director și profesor la catedra de Istorie a Bisericii Ortodoxe Române, însoțit de Prof. Ştefan-Adrian Bugyi profesor de Educaţie muzicală și Ansamblu coral, alături de un grup de elevi seminariști, au oferit deţinuţilor o rază de lumină şi de nădejde, prin conferința cu titlul  „Taina Învierii lui Hristos”.În conferința susținută, Pr. Pompiliu Gavra, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Arad a evidențiat faptul că Învierea lui Hristos este un eveniment unic în toată istoria deoarece el oferă umanității o nouă perpectiva care oferă omului restabilirea sa lăuntrică în darul divin al Chipului divin.
Conferința cu titlul „Taina Învierii lui Hristos”, s-a desfăşurat în Biserica Penitenciarului din Arad .
Pe parcursul întâlnirii elevii teologi, dirijați de profesorul Ştefan-Adrian Bugyi au interpretat mai multe cântări  specifice perioadei Triodului , spre bucuria tuturor celor prezenți.
La final, deţinuţii au interpretat alături de elevii seminariști mai multe Pricesne.
Părintele capelan Vlad Oneţ a mulţumit oaspeţilor, asigurând Seminarul Teologic Ortodox de toată dragostea şi de buna colaborare şi pe viitor.
Pr. Capelan Vlad Oneț

2

3

4