Spovedania preoților din Protopopiatul Ineu

Buna tradiţie locală, păstrată şi perpetuată cu binecuvântarea si purtarea de grijă a ÎPS Arhiepiscop Timotei Seviciu, prin care toţi preoţii sunt chemaţi să se spovedească şi ei, la rândul lor, a fost împlinită şi anul acesta în aceste zile de pregătire de dinaintea marii sărbători a Învierii Domnului. Slujitorii altarelor din cuprinsul Protopopiatul Ortodox Ineu au fost primiţi la Sfânta Taină a Mărturisirii oficiată în ziua de 19 aprilie 2019 in Biserica Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil din Ineu.

Dis de dimineață, preoții de pe raza Protopopiatului Ineu și-au mărturisit păcatele prin Taina Spovedaniei, apoi au luat parte la Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, săvârșită de un sobor de preoți, conduși de Preaonoratul Părinte Protopop, în cadrul căreia preoții au înălțat rugăciuni Bunului Dumnezeu prin slujire, sau prin cântarea de la strană.

La momentul cuvenit toți preoții și mulțime de credincioși s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, iar după unirea în cuminecare, glasurile lor adunate în comuniune au răsunat interpretând condacul Apărătoare Doamnă și alte cântări specifice Postului Sfintelor Paști.

La finalul slujbei Părintele Protopop Adrian Zaha în cuvântul său a mulțumit preoților prezenți pentru împreuna rugăciune, pentru comuniunea frățească, amintind de cuvântul Psalmistului David, care zice: „Îată acum ce este bun și ce este frumos, decât numai a locui frații împreună” (Ps. 132,1). De asemenea, a adresat preoților, familiilor și credincioșilor păstoriți de ei, urări de bine, pace și lumină din Lumina lui Hristos, care luminează tuturor.
Pr. Slăv Andrei
Parohia Berechiu

image

image

image

image

image

image

image

image