Câştigătorii Concursului naţional catehetic „Hristos: sufletul satului meu” din Arhiepiscopia Aradului, au fost premiaţi de Patriarhul României

Pe scena din curtea Catedralei Patriarhale, la finalul slujbei de marți, 21 mai 2019, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a premiat câştigătorii Concursului naţional catehetic „Hristos: sufletul satului meu” şi ai Concursului naţional de folclor „Tradiţie şi spiritualitate în satul românesc”. Tinerii misionari câștigători din fiecare eparhie, însoțiți de cei care i-au îndrumat, au fost premiați de Preafericirea Sa cu diplome, medalia omagială și premii în bani.

Concursul național de folclor „Tradiție și spiritualitate în satul românesc” și Concursul național catehetic „Hristos: sufletul satului meu” au fost organizate de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române și Biroul de catehizare a tineretului din cadrul acestui sector, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale cu prilejul Anului omagial al satului românesc (al preoților, învăță­torilor și primarilor gospodari). Concursurile s-au adresat șco­larilor, liceenilor, elevilor seminariilor și liceelor teologice ortodoxe din cadrul Patriarhiei Române, iar lucrările înscrise în etapa națională vor intra într-un proces de selecție pentru publicare într-un volum.

Concursul Naţional catehetic ,,Hristos: sufletul satului meu” s-a desfăşurat şi în acest an în eparhia Aradului, cu purtarea de grijă şi binecuvântarea ÎPS Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.

Din partea Arhiepiscopiei Aradului au fost prezenți la Festivitatea de premiere Părintele Florin-Ioan Avram, din Parohia Prunişor, Protopopiatul Sebiş însoțit de unul dintre tinerii Grupului catehetic al Parohiei Prunişor, câştigători ai locului I la nivel eparhial.

Protos. Iustin Popovici