Prezenţă arhierească la hramul bisericii din Zădăreni

Credincioșii Parohiei Ortodoxe Zădăreni din Protopopiatul Arad și-au prăznuit duminică, 19 Mai 2019, ocrotitorii spirituali, pe Sfinţii Mari Împăraţi şi întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena. Cu acest binecuvântat prilej, în după-amiaza zilei, aceștia au avut deosebita bucurie de a-l avea în mijlocul lor pe Întâistătătorul Eparhiei arădene, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei. Ierarhul a fost întâmpinat în faţa bisericii de un sobor format din preoții aparținători Cercului pastoral-misionar nr. 5 Vinga în frunte cu Protos. Dr. Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului, precum și de oficialități centrale și locale.

Ierarhul a săvârșit slujba Vecerniei, înconjurat de soborul preoților, alăturându-se acestora și părintele Arhid. dr. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial. La finalul Vecerniei s-a săvârșit și slujba de sfințire a icoanei-mozaic a hramului montată pe frontispiciul bisericii, donată de S.C. Halaț SRL, Zădăreni

În semn de apreciere a ostenelii depuse, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a oferit preacucernicului părinte paroh Sorin Higioșan distincția de iconom.

Chiriarhul arădean a rostit un cuvânt de învăţătură în legătură cu ocrotitorii bisericii parohiale, Sfinţii Mari Împăraţi şi întocmai cu Apostolii,Constantin şi mama sa, Elena. De asemenea, Ierarhul a apreciat Icoanele Sfinţilor Împăraţi, drept o donaţie frumoasă pentru parohie de hramul ei, ca îndemn pentru urmarea virtuţilor lor oglindite în făptuirile pe principalele planuri ale vieţii bisericeşti, cu precădere privind lucrarea samariteană.

A urmat apoi cuvântul părintelui paroh, care a mulţumit Chiriarhului pentru purtarea de grijă şi dragostea părintească pe care a arătat-o de-a lungul anilor faţă de credincioșii acestei parohii, oferindu-i din partea acestora, în semn de apreciere, o icoană cu Sfinții Împărați Constantin și Elena și un buchet de flori.

De asemenea,  preotul paroh a mulţumit oficialităților, invitaților și tuturor credincioşilor prezenţi pentru dragostea, jertfelnicia şi pentru ostenelile depuse de-a lungul timpului.

Sărbătoarea hramului s-a încheiat printr-un spectacol folcloric oferit de ansamblul de dansuri populare din localitate.

 Pr. Vlad-Sergiu Sandu

1

2

4

6

5

8

11

12