ICOANE PICTATE PE STICLĂ ÎN PAROHIA ŞILINDIA

Către sfârşitul anului şcolar, marţi, 4 iunie 2019, Biserica Ortodoxă din Şilindia, în colaborare cu Şcoala Generală din Şilindia, a organizat a treia ediţie a concursului de pictat icoane „Micul iconar”. La acest concurs au participat elevii Şcolii Generale din Şilindia.
Ţinând cont de faptul că anul acesta a fost numit de Patriarhia Română Anul omagial al satului românesc, a fost organizat un concurs de pictură pe sticlă, amintindu-ne de minunatele icoane ce se găseau în casele vechi ale românilor, în satul românesc de altădată.
Concursul a avut loc pe două secţiuni: mai întâi, elevii claselor pregătitoare până la clasa a IV-a, apoi, elevii claselor a V-a până la clasa a VIII-a. Copiii au fost îndrumaţi de către preotul paroh Gabriel Streulea, dimpreună cu doamna director Lavinia Rus, doamna profesor de religie Liana Cristea şi doamnele învăţătoare. Elevilor li s-a propus să picteze una din următoarele icoane: icoana Mântuitorului Iisus Hristos, icoana Maicii Domnului, icoana Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii bisericii din Şilindia, sau icoana Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României. Copiii au fost extrem de entuziasmaţi, iar bucuria pe care au exprimat-o a fost de nedescris. În urma concursului s-au descoperit reale talente, care s-au ostenit să picteze cât mai corect şi mai frumos. Premierea celor mai bune reprezentări pe sticlă va avea loc la finalul anului şcolar, odată cu premierea rezultatelor de la învăţătură.
La final au fost felicitaţi toţi elevii pentru dragostea de care au dat dovadă şi pentru modul în care s-au implicat. De asemenea, preotul paroh Gabriel Streulea a mulţumit doamnei director Lavinia Rus, doamnei profesoare Liana Cristea şi tuturor cadrelor didactice cu care Biserica a colaborat atât de frumos pe tot parcursul anului şcolar.