Ziua Internaţională a Copilului în Parohia Aradul Nou

Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită în mod deosebit la Parohia Ortodoxă Aradul Nou, în după-amiaza zilei de Duminică 2 Iunie, zi declarată de Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca și Duminică a părinților și copiilor.

Copiii din parohie au participat cu acest prilej la o cateheză deosebită în care au învățat că Mântuitorul Hristos este Cel care îi iubește necondiționat toți copii, că îi ocrotește, că le trimite înger păzitor și le ascultă rugăciunile. Preoții Bisericii au înălțat o frumoasă rugăciune către Dumnezeu împreună cu toți copiii din biserică și părinții, bunicii prezenți. Părintele Teodor Faur parohul bisericii, a mulțumit mai apoi tuturor celor care au făcut posibilă această bucurie a copiilor, invitând copii să participe în continuare la Sfintele Liturghii și la orele de cateheză.

După rugăciune copiii s-au bucurat de toate surprizele pregătite pentru ei în curtea bisericii, de activități educative, sportive, cântece, jocuri, desene cu creioane colorate, pictură pe față, jocuri cu baloane, desene pe asfalt cu cretă colorată, amuzament cu cei doi clovni dar și poze cu mascotele lor preferate din desenele animate. Spre final, copii au primit daruri de la organizatori bucurându-se și de agapa pregătită special pentru ei cu pizza, sucuri, prăjituri și bomboane.

Evenimentul a avut în încheiere în biserică, după slujba Vecerniei, un concert de de piese dedicat perioadei post-pascale: „Bucuria Învierii” susținut de Corul Psaltic „Sf. Ioan Damaschin” format din preoți, profesori și teologi, spre bucuria duhovnicească a copiilor și familiilor acestora prezenți la eveniment.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Ortodoxă „Sf. M. Mc. Gheorghe” Aradul Nou, asociație care funcționează cu binecuvântarea arhierească pe lângă parohie, cu scopul de a susține activitățile socio-educaționale și de a promova învățăturile Bisericii Ortodoxe. Activitățile asociației sunt susținute de părinții copiilor care frecventează orele de cateheză și de enoriașii parohiei.

ASOCIAȚIA ORTODOXĂ „SF. M. MC. GHEORGHE” ARADUL NOU