Examen de licență la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

În zilele de 8 și 9 iulie 2019 s-a desfășurat examenul de licență la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Ilarion V. Felea”, din cadrul Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad.

La această sesiune s-au înscris candidați din promoția curentă și din promoția anterioară. Aceștia au susținut, conform Metodologiei de examen, două probe orale, una la disciplina Teologie Dogmatică și o probă de specialitate. Acestor două probe le-a urmat susținerea lucrării de licență în fața Comisiei, precum și depunerea jurământului, săvârșită în Capela Facultății de Teologie, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.

În cuvântul său, părinte decan Cristinel Ioja, a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prezența Sa la acest eveniment important din viața Facultății de Teologie din Arad, evidențiind faptul că ” această școală teologică încearcă și reușește să imprime în mintea și inima studenților și absolvenților valorile perene ale Evangheliei Domnului Iisus Hristos, păstrate și promovate de Biserica Ortodoxă românească strămoșească, prin care aceștia să poată răspunde la provocările cu care se confruntă astăzi parohiile urbane și rurale”. Totodată, sfinția sa a mulțumit colegilor profesori pentru întreaga osteneală depusă în devenirea științifică și spirituală a acestor absolvenți, invitându-i pe noii licențiați să-și desăvârșească studiile, la cursurile de masterat oferite de Facultatea arădeană.

Înaltpreasfinția Sa a felicitat Facultatea și pe absolvenții ei pentru rezultate obținute pe parcursul anilor de studii precum și la acest examen de licență, exprimându-și nădejdea că ”toată osteneala depusă de către profesorii Teologiei arădene, alături de studenți, va rodi cu frumoase rezultate în via Bisericii”. Mai departe, ÎPS Timotei a amintit de moștenirea istorică a parohiilor noastre, de la sate și de la orașe, care ”vă dă mărturie de preoți vrednici ce au păstorit în vremuri potrivnice. Lor trebuie să le urmați exemplul și să le continuați munca”.

Pr. Filip Albu