PS Părinte Emilian Crişanul a slujit la hramul Mănăstirii Vasiova

La sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul mulți credincioși și-au îndreptat pașii către Mănăstirea Vasiova din județul Caraș-Severin, care și-a sărbătorit hramul. Bucuria duhovnicească a început vineri, 19 iulie, prin săvârșirea Slujbei Vecerniei cu Litie, oficiată din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, de către părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, în altarul de vară al mănăstirii.

În continuare a fost oficiată și Slujba Utreniei, Acatistul Sfântului Proroc Ilie, rugăciuni de dezlegare și Sfânta Liturghie de noapte.

În ziua hramului, sâmbătă, 20 iulie, Sfânta Liturghie a fost oficiată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului de către Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul său Preasfințitul Părinte Emilian a subliniat următoarele: „Ne-am bucurat astăzi împreună cu preoții și credincioșii veniți la această mănăstire, care are aproape 100 de ani. Nădăjduim în lucrarea lui Dumnezeu și cea a Sfântului Ilie, care mijlocește prin rugăciunile săvârșite aici pentru toți cei care doresc ca cerul să se deschidă. Sfințirea vieții noastre este necesară și o vedem din lucrarea lui Dumnezeu în viețile sfinților, iar această mănăstire care are și un izvor minunat reprezintă o oază de credință și mărturisire a adevărului bisericii. Milostenia, jertfa de astăzi și adevărul credinței pe care-l mărturisim să fie spre folosul fiecăruia”.

Mănăstirea „Sfântul Ilie de la Izvor” Vasiova este recunoscută pentru prezența izvorului tămăduitor, la care mii de pelerini vin cu credință de vindecare și mântuire. Piatra de temelie a mănăstirii a fost pusă la 15 mai 1905 de către protopopul din Bocşa, Maxim Popovici. În numai trei luni, prin purtarea de grijă a ieromonahului Macarie Guşcă ajutat de sculptorul Petru Oancea din Vasiova, locaşul de cult a fost ridicat.

Sursa:https://www.episcopiacaransebesului.ro/promo/2019/07/sfantul-ilie-tesviteanul-sarbatorit-in-episcopia-caransebesului/