Adunarea Oastei Domnului în Parohia Arad Grădişte 1 – 25 august 2019

S-a obişnuit ca în prima sau a doua duminică după Adormirea Maicii Domnului, creştinii ortodocşi ai Oastei Domnului să vină în Arad pentru Adunarea anuală a Oastei Domnului. În acestă vară, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, adunarea a avut loc la biserica parohială Arad – Grădişte 1.

La Sf. Liturghie au slujit Pr. paroh Mihai Octavian Blaj, Ierom. Pimen Lupu (Certege – Jud Alba), Pr. pensionar Moţiu Traian şi diac. Călin Teuca. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei „Unirea Grădişteană”, cor condus de doamna profesoară Corina Teuca. La momentul împărtăşaniei, s-au apropiat de potir o mulţime de copii, fapt ce arată că această parohie este vie, părintele paroh Mihai Octavian Blaj având multă dragoste şi tact pastoral faţă de toate categoriile de vârstă.

Cuvântul de învăţătură din cadrul Sfintei Liturghii a fost ţinut de părintele ieromonah Pimen Lupu care a accentuat importanţa postului şi a rugăciunii în biruirea unor ispite din viaţa credinciosului 

În după-amiaza zilei, în biserica parohială Grădişte 1, începand cu orele 14.00, părinţii şi fraţii Oastei Domnului s-au întâlnit pentru rugăciuni şi cuvinte de învăţătură ziditoare de suflete. În cadrul adunării s-au rostit poezii şi s-au cântat din cântările Oastei, multe dintre ele compuse de fratele Traian Dorz. La această adunare a participat şi Înalt Preasfinţitul Timotei alături de credincioşi din judeţul nostru şi din alte părţi ale ţării (Sibiu, Deva, Alba, Reşiţa, Timişoara, Iaşi, Teiuş, Cluj, Galaţi), împletind în cuvântul său învăţătura pericopelor biblice ale zilei cu ceea ce înseamnă grija pentru tineretul bisericii. Chiriarhul a tâlcuit mai amănunţit textul pericopei de la Apostolul duminical (I Cor. 4) arătând legătura dintre părinţi şi copii, care trebuie să aibă în vedere creşterea lor în spirit de evlavie şi unitate în folosul societăţii. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a îndemnat pe membrii Oastei Domnului să fie mereu cinstitori de preoţi, ca fiind purtători de har şi cu care să fie în strânsă legătură, pentru că prin ei se transmite harul sfinţitor.

Părintele paroh a încheiat programul Adunării mulţumind celor veniţi de departe pentru experienţa şi trăirea lor pusă în sufletele celor prezenţi, accentuând nevoia societăţii de azi şi a tineretului în special de modele adevărate, modele de trăire curată, de trăire cu Hristos.

Diac. Călin Teuca