Cerc pastoral misionar în Parohia Sântana I

Marți, 20 august 2019, Parohia Sântana I, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.
Întrunirea a început la ora 18, în biserica parohială, după care preoţii prezenţi s-au retras la Oficiul parohial, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Nicolae Rădulescu. În referatul prezentat, ,, Patriarhul Nicodim Munteanu (1939-1948) – împlinirea a 80 de ani de la alegerea ca Patriarh al României (1939)”, a punctat pe scurt aspectele biografice, după care, a vorbit despre intensa activitate culturală a ,,cărturarului” Nicodim, cât și despre intensa luptă cu conducerea vremii pentru apărarea drepturilor bisericii, redând câteva fragmente din scrisoarea Patriarhului Nicodim, adresată Regelui Mihai I, în care îi apăra pe ierarhi și pe clerici. În luările de cuvânt, preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei.
La finalul discuţiilor, preotul paroh, Nicolae Rădulescu, a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

​​​​​​Diacon,
​​​​​ Adrian Crainic