Cerc pastoral-misionar în Băneşti

În Duminica a IX-a după Rusalii, la data de 18 august 2019, Preoții din cadrul Cercului Pastoral-Misionar Hălmagiu, coordonat din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de către Prea Cucernicul Părinte Bacoș Cristian-Mihăiță, s-au întrunit în Parohia Ortodoxă Bănești.

 Pentru deschiderea acestei întâlniri preoțești, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, la care au participat mulți credincioși ai parohiei, precum și unii invitați.

Din soborul pentru această Sfântă Taină au făcut parte: PC Părinte Coordonator, Pr. Bacoș Cristian de la Parohia Hălmagiu, PC Pr. Paroh Bulea Mihai de la Parohia Bănești, PC Pr. Șerban Adrian de la Parohia Poenari, PC Pr. Tulcan Cătălin Claudiu Liviu de la Parohia Luncșoara, PC Pr. Zadic Andrei de la Parohia Brusturi, PC Pr. Horga Marius de la Parohia Budești, PC Pr. Florea Ioan de la Parohia Tisa și PC Pr. Roman Cosmin de la Parohia Țărmure .

Iar apoi a fost rostit un frumos cuvânt de învățătură de către PC Pr. Florea Ioan de la Parohia Tisa, în care a făcut legătura dintre Taina Sfântului Maslu, Taina Sfintei Împărtășanii și subiectele pregătite pentru această zi:

  1. Patriarhul Nicodim Munteanu- înțelept păstor și apărător al Bisericii în timpul unei perioade tulburi din istoria țării.
  2. Forme și manifestări de organizare administrativă a satului românesc, subliniind metafora poetică susținută adesea de poetul și filosoful român Lucian Blaga: veșnicia s-a născut la sat.

La terminarea acestor momente, Părintele Paroh Bulea Mihai,  a mulțumit tuturor pentru prezență și a invitat la agapa frățească pe care împreună cu enoriașii săi a pregătit-o.

 

Pr. Zadic Andrei de la Parohia Brusturi