CERC PASTORAL MISIONAR ÎN PAROHIA LIPOVA

Duminică ,08 septembrie  2019, preoţii din cadrul Cercului Pastoral-Misionar Lipova, Protopopiatul Lipova, condus din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei,de  către preotul Ardeuan Florin din parohia Chesinț, s-au întrunit în Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”,din Lipova.

Întrunirea a debutat la ora 18:00 , în biserica parohială prin oficierea tainei Sfântului Maslu săvârșită de un sobor  format din 8 preoți. Din sobor au făcut parte :,Pr,Sirian Mircea secretarul Protopopiatului Lipova,Pr. Farcaș Teodor de la parohia Zăbrani, Pr. Ungureanu Cristian de la parohia Zabalt, Pr. Bocancios Victor de la parohia Ususau, Pr.Baba Doru-Călin de la parohia Șiștarovăț,  Pr.Ardeuan Florin de la parohia Chesinț, Pr. Neicu Alexandru preot slujitor la parohia Lipova și părintele Moț Raul -Adrian,preot paroh la parohia Lipova.

La momentul potrivit părintele Ardeuan Florin ,a ținut un bogat cuvînt despre Praznicul Nașterii  Maicii Domnului.  „Nimeni nu este în viaţa aceasta ca Fecioara Maria. Cercetează omule cu cugetul toată zidirea şi vezi dacă este ceva asemenea sau mai mult decât sfinţenia Fecioarei de Dumnezeu Născătoare. Străbate pământul, priveşte marea împrejur, cutreieră văzduhul, pătrunde cu mintea cerurile. Aminteşte-ţi toate puterile nevăzute şi vezi dacă există o altă minune la fel cu aceasta în toată firea. (Sfântul Ioan Gură de Aur ,Cuvânt despre Fecioara Maria).”

La final părintele paroh Moț Raul a adus mulțumiri preoților dar și credincioșilor pe care îi păstorește.

Pr. Ardeuan Florin