Ierarhii arădeni i-au binecuvântat pe elevii Seminarului Teologic Ortodox din Arad, la începutul anului şcolar 2019-2020

Anul şcolar 2019-2020 a debutat la data de 9 septembrie 2019, moment care a fost marcat la Seminarul Teologic Ortodox din Arad prin săvârșirea slujbei Sfintei Liturghii, urmată de slujba de Te Deum la începerea anului şcolar de către un sobor de preoţi, în frunte cu pr. prof. Pompiliu Gavra, directorul acestei instituții.

Elevii s-au bucurat de prezenţa în mijlocul lor a ÎPS dr. Timotei Seviciu, a PS dr. Emilian Crişanul, a domnului Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, a domnului Flavius Moraru, reprezentantul Prefectului județului Arad, a domnului Dărău Aurel, Prorector al Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” Arad, a Preacuviosului părinte lect. univ. dr. Nicolae Tang, reprezentând Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad, a Preacuviosului Părinte Iustin Popovici, consilier cultural şi membru în Consiliul de Administraţie al şcolii, a PC părinte arhid. asist. univ. drd. Tiberiu Ardelean, inspector bisericesc, a PC Părinte Flavius Petcuţ, Protopop al Aradului şi a PC Părinte Mircea Proteasa, consilier economic al Arhiepiscopiei Aradului precum şi a elevilor seminarişti şi a părinţilor acestora, a cadrelor didactice de la Seminarul arădean.

Momentul festiv a continuat în Aula Facultăţii de Teologie “Ilarion V. Felea” din Arad, unde au urmat la cuvânt oficialitățile prezente, care le-au amintit elevilor despre cât de prețioasă este educația în viața unui om și, mai mult, despre cât de important este ca România să aibă elevi buni, curajoși și iubitori de credință, de țară și de neam.

Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Timotei Seviciu în cuvântul rostit s-a referit la rugăciunile şi ecteniile din cadrul slujbei de Te Deum la început de an şcolar, adică: luminarea minţii, curăţirea sufletească, ferirea de rătăciri, pentru formarea unui caracter adevărat în societate, contribuind la progresul general. Prezenţa oficialităţilor, ca şi a părinţilor sau a celor apropiaţi elevilor şi elevelor şcolii, precum şi a celor angajaţi în activitatea acesteia sau a bisericii, arată responsabilitatea fiecăruia faţă de tânăra generaţie căreia aparţine viitorul. În încheiere, Chiriarhul arădean s-a alăturat tuturor cu binecuvântarea strădaniilor ce le vor depune în scopul reuşitei cu ajutorul lui Dumnezeu”. Preacuviosul Părinte protos. dr. Iustin Popovici a dat citire mesajului PF Părinte Patriarh Daniel la început de an şcolar.

Apoi, Ierarhii arădeni, însoţiţi de conducerea şcolii şi oficialităţile prezente au vizitat sălile de clasă ale Instituţiei, care au fost renovate în întregime.

Elevii seminarişti s-au întâlnit cu profesorii diriginţi, împărtăşind impresii din vacanţa ce tocmai s-a încheiat, pregătiţi de începerea cursurilor noului an şcolar.

Drăgan Cătălin-Iulian,

Secretar al Seminarului Teologic Ortodox Arad