O grădiniță nouă închinată Sf. Cuv. Stelian, sfințită de Arhiepiscopul Aradului la Mândruloc

În 12 septembrie 2019, la ceas de seară, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei – Arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi a sfințit noua Grădiniță din Parohia Ortodoxă Română Mândruloc, Grădiniță ce se află sub patronajul Grădiniței „Bambi” din Arad în parteneriat cu Biserica Ortodoxă din Mândruloc.
Evenimentul a avut loc la sediul noii Grădinițe, unde au participat alături de clerici, membrii consiliului parohial și numeroși invitați. Lucrările de modernizare au durat doi ani de zile și de acum Grădinița își va deschide porțile pentru programul normal din învățământul pre-școlar, pentru programul ”After School” dar și pentru numeroase activități desfășurate de conducere în parteneriat cu preotul Bisericii din Mândruloc, pr. Bogdan Oneț.
Începând cu lunile următoare, dorința domnilor Corina și Dan Istrate și a părintelui paroh, de a exista activitate social-filantropică în comunitate, se va concretiza și prin ajutorul oferit de Grădiniță și Biserică pentru 15 copii din familii nevoiașe, de a fi prezenți la programul „Școală după școală” și de a primi o masă caldă în fiecare zi de luni până vineri.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a rostit un cuvânt de învățătură despre ceea ce reprezintă cu adevărat educația bună în spiritul creștin la o vârstă fragedă, asociind grădinița de copii cu o grădină ce trebuie îngrijită și cultivată de noi toți pentru a aduce roadă în timp.
Au mai ținut cuvântări pr. Bogdan Oneț care a mulțumit Chiriarhului pentru prezență, pentru purtarea de grijă și pentru dragostea părintească pe care a arătat-o de-a lungul timpului faţă de credincioşii parohiei. Părintele a mulțumit și pentru inițiativa ce a venit în 2017 în cadrul unei ședințe de consiliu parohial, din partea familiei Istrate, de a reda utilitatea inițială acestei clădiri, proprietate a Bisericii Ortodoxe, acum frumos modernizate, care până în anul 2006 a fost folosită tot ca și grădiniță, dar care avea nevoie de renovări masive.
Au mai luat cuvântul doamna Eli Lăslean ce a vorbit despre legătura frumoasă dintre Biserică și Școală dar și de nevoia de a pune în sufletul copiiilor dragostea de Dumnezeu și de tradiție românească, arătând totodată necesitatea de a ghida copiii și spre deprinderile pe care le pot dobândi pe viitor cunoscându-se singuri și descoperind lucrurile singuri prin diferite activități, doamna Eli Lăslean fiind fondator și designer Casa de modă Ellis.
În încheiere cu un discurs impecabil a vorbit și doamna director Corina Istrate ce a ținut să menționeze modul în care s-au apropiat ea și familia dumneaei de oamenii și Biserica din Mândruloc, cum împreună cu preotul și membrii consiliului parohial au decis să facă această frumoasă investiție pentru binele copiiilor și pentru foloasele comuniții, datori fiind cu toții să creăm viitorul mai bun al copiiilor și al tinerilor de mâine.
Totul s-a incheiat cu prezentarea noilor săli de activitate și de relaxare pentru copilași dar și cu o masă oferită în cinstea acestui eveniment.

Pr. Bogdan Oneț