Doi teologi arădeni au participat la Simpozionul Societății Studenților Teologi din Iași

În perioada 17-18 octombrie 2019, s-a desfășurat la Iași, în contextul Anului omagial al satului românesc, al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari, a II-a ediție a Simpozionului Național Studențesc „Biserica și Satul: cultură și viață religioasă în spațiul românesc”, organizat de către Societatea Studenților Teologi din Iași.

La această manifestare științifică au participat studenți, masteranzi și doctoranzi de la mai multe facultăți de teologie din țară, precum: Sibiu, Cluj, Arad, Alba și Iași. 

Din partea Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, la propunerea părintelui Decan Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja au participat, studentul Cătălin-Iulian Drăgan cu lucrarea „Figuri emblematice de învățători din sec XIX, formați în Preparandia arădeană.  Aportul lor cultural-educativ” și masterandul Alin-Florin Ciotea cu lucrarea „Preotul Teodor Mornăilă. Slujitor, misionar și intelectual de marcă al comunității ortodoxe românești din Șimand,  în prima jumătate a sec. XX”. Ambele lucrări au fost elaborate sub atenta coordonare a părintelui Protos. Univ. Dr. Nicolae M. Tang.

Masterand Alin-Florin Ciotea