Spectacolul „Cuvântul vindecător”, în premieră la Arad

În seara zilei de 3 octombrie 2019, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, a fost pus în scenă, în premieră absolută, spectacolul „Cuvântul vindecător”, susținut de Compania de Teatru „Civic Art CvM” București, în regia artistică a lui Marian Ciripan. O încântare pentru suflet, evenimentul s-a desfășurat pe mai multe planuri.

Membrii Corului psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” al Arhiepiscopiei Aradului, dirijați de pr. Gabriel Streulea, au deschis seara prin interpretarea unor piese din repertoriul bisericesc și folcloric, după care PS Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului a rostit cuvântul de mulțumire către artiștii sosiți în orașul nostru. Preasfinția Sa a subliniat puterea ziditoare și vindecătoare a Cuvântului lui Dumnezeu întrupat– Iisus Hristos, care ne este model pentru întrebuințarea cuvintelor în viața de zi cu zi – fie într-un mod constructiv, fie într-unul distructiv.

A urmat apoi piesa de teatru propriu-zisă, cu o tematică deosebită – spiritualitatea satului românesc autentic, oglindită în puterea cuvintelor celor mai importante personaje: preotul, primarul și profesorul de religie, dar și a simplilor țărani. Pe lângă regizorul și actorul Marian Ciripan, fondatorul companiei de teatru bucureștene, din distribuție a mai făcut parte actrița și muziciana Cristina Moldoveanu. Seara a fost încununată de prestația deosebită a sopranei Rodica Gabriela Anghelescu (colaboratoare a lui Gheorghe Zamfir), acompaniată de tinerii și talentații artiști Matei Alexandru (cobză), Denis Gagiu (nai) și Raluca Ardeleanu (vioară). La final, spectatorii prezenți i-au răsplătit cu aplauze generoase pe artiști.

Spectacolul a făcut parte din Proiectul „Filocalia”, ediția a VI-a și a fost realizat cu sprijinul Consiliului Județean Arad și a Centrului Cultural Județean Arad.

Prof. Marius Lăscoiu-Martin