Seminarişti arădeni în vizită misionar-duhovnicească la Penitenciarul din Arad

Joi, 3 octombrie 2019, la invitaţia preotului capelan Vlad Oneț de la Penitenciarului Arad, Seminarul Teologic Ortodox din Arad, repezentat prin pr. prof. Pompiliu Gavra, director al Seminarului Teologic Ortodox din Arad și profesor la catedra de Istorie a Bisericii Ortodoxe Române, însoțit de un grup de elevi seminariști, au oferit deţinuţilor o rază de lumină şi de spiritualitate.

Aceasta prin oficierea slujbei Paraclisului Maicii Domnului, precum și prin frumoasa cateheză cu titlul  „Personalitatea Maicii Domnului- Născătoare de Dumnezeu”, susținută la finalul slujbei Paraclisuui de  către preotul Pompiliu Gavra, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Arad, care a pus în evidență rolul mântuitor alMaicii Domnului în viața creștinilor ortodocși.

Activitatea catehetică s-a desfășurat în frumoasa biserică construită în cadrul Penitenciarului Arad, prin truda  vrednicului preot Mircea Nicolau, cel care a slujit ca preot capelan aproape 20 de ani.
Pe parcursul întâlnirii, elevii teologi au interpretat mai multe cântări închinate Maicii Dmnului asigurînd și cântarea de la strană,, împlinind prin aceasta Cuvântul Sfintei Evanghelii după Matei, capitoul 25, în care suntem chemați cu toți să nu-i uităm și să-i cercetăm și pe cei din Penitenciare, în vederea restaurări și reabilitări lor, pentru a fi reintegrați din nou în societate.

La final, Preotul capelan Vlad Oneţ a mulţumit oaspeţilor, asigurând Seminarul Teologic Ortodox de toată dragostea şi de buna colaborare şi pe viitor.

Preot  capelan Vlad Oneț