Deschidere de an şcolar pentru elevii Şcolii Naţionale de pregătire a agenţilor de Penitenciare

Ziua de 3 octombrie 2019 a reprezentant un moment de aleasă bucurie și emoţie pentru o nouă generație de elevi ai Școlii Naționale de pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna- Secția Arad, care prin purtarea de grijă a doamnei comisar șef de poliție penitenciară Delia Halchin și a preotului Vlad Onet- preot capelan al Penitenciarului, au primit cu bucurie în mijlocul lor pe Preasfințitului Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Cu acest prilej, Preasfnţia Sa a oficiat în Capela cu hramul “Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia” din cadrul Centrului de Formare și Specializare a Ofițerilor din Administrația Penitenciară Arad, Slujba de Tedeum specifică începutului de an şcolar, în prezența tuturor elevilor Școlii Naționale de pregătire a agenților ce se pregătesc să devină lucrători de penitenciare.

După săvârșirea slujbei de Tedeum a urmat cuvântul de învățătură rostit de către PS. Părinte Emilian Crișanul, care a îndemnat pe elevii ce se pregătesc să devină lucrători de penitenciare să vadă acestă nouă devenire a lor ca pe o formare spirituală și totodată o transformare benefică a lor, canalizându-și propria energie în devenirea lor ca modele pentru cei pe care ei vor fi nevoiți să le poarte de grijă.

La final, Preasfinția Sa i-a binecuvântat pe toți cei prezenți și le-a dăruit iconițe cu icoana Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, icoană ce să simbolizeze și pentru ei o naștere nouă în slujba aproapelui.

Preasfințitul Părinte Emilian a fost însoțit de arhid. Mircea Proteasa, consilier economic în cadrul Arhiepiscopiei Aradului.

Doamna comisar șef de poliție penitenciară Delia Halchin a mulțumit Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului pentru grija părintească pe care o are pentru instituția Penitenciarului din Arad, transmințând toate urările de bine către conducerea Arhiepiscopiei Aradului, din partea domnului subcomisar de poliție penitenciară dr. Dan Halchin, directorul Penitenciarului Arad.

Preot capelan Vlad Oneţ