Ziua Educației și Ziua Profesorului sărbătorită la Seminarul Teologic Ortodox din Arad

Anual, pe 5 octombrie, în lume este celebrată Ziua educaţiei şi a celor care activează în acest domeniu. Ziua Profesorilor subliniază importanța și rolul jucat de dascăli în întreaga lume, dar și responsabilitatea pe care o poartă în educarea generațiilor viitoare.

Cu acest prilej, la Seminarul Teologic Ortodox din Arad a avut loc Ședința semestrială cu părinții și elevii acestei instituții.

Ziua educației și a profesorului fiind, astfel, sărbătorită prin întâlnirea minunatului triumvirat: dascăl-elev-părinte, triumvirat care alcătuiește învățământul.

Ziua a început prin întâlnirea tuturor diriginților, a profesorilor, a elevilor și a părinților, în Sala Festivă a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad. Preacucernicul Părinte Profesor Pompiliu Gavra, directorul seminarului arădean a vorbit despre importanța acestei zile, dar și despre o mai bună comuniune și unitate în acest an școlar. Apoi părinții, împreună cu elevii și cu diriginții au mers în clasele lor, unde au purtat discuții despre noul an școlar.

Ziua mondială a educației adună anual sute de mii de elevi, părinți și activiști din întreaga lume, pentru a aduce un omagiu tuturor cadrelor didactice care au fost în mod direct sau indirect afectate de o criză majoră. Se pleacă tot timpul de la premisa că rolul profesorilor și al celorlalte categorii de personal din educație este vital pentru reconstrucția socială, economică și intelectuală a fiecărei țări.

Drăgan Cătălin-Iulian, secretar la Seminarul Teologic Ortodox din Arad