Pelerini arădeni la mănăstiri din ţinuturile hunedorene

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei și la inițiativa preotului Radu Sas din Parohia Agrişu Mic şi a preotului Nicolae Monea din Parohia Tăgădău, credincioşii acestor două localităţi,  în ziua de 9  noiembrie, au avut prilejul de a participa la un pelerinaj la câteva din mănăstirile din judeţul Hunedoara.

Primul loc de închinare a fost Mănăstirea Crişan, unde pelerinii au participat la Sfânta Liturghie, prăznuit fiind în această zi, Sfântul Ierarh Nectarie, credincioşii având posibilitatea de a se închina la sfintele sale moaşte, unde alături de alte sfinte moaşte se află o părticică din trupul sfântului. Părinţii mănăstirii au oferit pelerinilor arădeni masa în trapeza mănăstirii.

A doua mănăstire vizitată a fost Mănăstirea Băiţa unde am fost întâmpinaţi de stareţa acestui aşezământ monahal care ne-a prezentat istoricul mănăstirii şi unde de asemenea ne-am închinat la sfinte moaşte aflate în biserica acestei mănăstiri.

Apoi ne-am îndreptat spre Mănăstirea Prislop unde după ce ne-am închinat în biserica veche a mănăstirii, în rugăciune am aşteptat momentul închinării la mormântul Părintelui Arsenie Boca. A fost vizitată şi peştera Sfântului Cuviosului Ioan.

Ultimul loc de închinare a fost Mănăstirea Crişcior, un loc iubit de către credincioşii pelerini, care de fiecare dată cercetează cu drag această sfântă mănăstire.

Acest pelerinaj a umplut sufletele tuturor celor prezenți de bucurie duhovnicească.

Preot Monea Nicolae

Parohia Tăgădău