Sfântul Ioan Gură de Aur prăznuit de arădeni

În ziua de miercuri, 13 noiembrie, în Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime”, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului împreună cu Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, au oficiat Sfânta Liturghie, înconjuraţi fiind de soborul preoţilor şi diaconilor şi în prezenţa numărului mare de credincioşi.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură despre Sfânta Liturghie în evlavia Sfântului Ioan Gură de Aur – privire asupra istoriei cultului Bisericii, a rânduielilor slujbelor în unitatea lăsămintelor apostolice pe temeiul vieţii şi propovăduirii Mântuitorului.

Spre a încheia sărbătoarea şi ca o deschidere spre începutul Postului Crăciunului, în seara zilei, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a participat la slujba Acatistului Sfântului Ioan Gură de Aur.

La finalul acestuia, Chiriarhul arădean a rostit un cuvânt de învăţătură despre Acatistul Sfântului Ioan Gură de Aur ca evidenţiere a momentelor însemnate ale vieţii sale şi valoarea scrierilor, în bună parte traduse în limba română de personalităţi ale Bisericii, cinstite mai ales în acest an comemorativ al traducătorilor de cărţi bisericeşti, în Patriarhia Română.

Credincioşii prezenţi au primit binecuvântarea Întâistătătorului Eparhiei pentru începutul Postului Crăciunului. 

 

Protos. Iustin Popovici