CERC PASTORAL – MISIONAR ÎN PAROHIA DORGOȘ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, duminică, 15 decembrie 2019, în biserica cu hramul ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Parohia Dorgoș, Protopopiatul Lipova, a avut loc întrunirea cercului pastoral misionar Lipova, coordonat de către părintele Ardeuan Florin de la Parohia Chesinț.Evenimentul a început la orele 15:00 prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, unde a slujit un sobor format din 6 preoţi: Pr. Farcaș Teodor de la Parohia Zăbrani, Pr. Blidariu Gheorghe Aurel de la Parohia Țela, Pr. Ungureanu Cristian de la Parohia Zăbalț, Pr. Bocancios Victor de la Parohia Ususău, Pr. Neicu Alexandru de la Parohia Lipova, Pr. paroh Ciuciuc Grațian.
Părintele Bocancios Victor a ținut un cuvânt de învățătură pornind de la pericopa evanghelică ce s-a citit astăzi la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie (Luca 14, 16-24), vorbind celor prezenți despre chemarea lui Dumnezeu și ascultarea omului. Părintele a arătat modul concret în care de-a lungul timpului proorocii, profeții și apostolii au ascultat de cuvântul lui Dumnezeu și i-a îndemnat pe credincioși să răspundă chemării pe care Dumnezeu o adresează fiecăruia. Părintele a prezentat câteva aspecte importante ale Sfântului Maslu, și a menţionat cât de tămăduitoare este credinţa puternică în Dumnezeu, Cel ce este „Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre”.
În continuare, preotul paroh a vorbit despre importanța participării credincioșilor la Taina Sfântului Maslu, precum și despre comuniunea în rugăciune a tuturor membrilor Bisericii.
La sfârșit s-au adus mulțimiri preoților împreună-rugători și credincioșilor prezenți, fiind oferită și o agapă frățească.

Pr. Grațian Ciuciuc