Concert caritabil în Parohia Moroda

De Ziua Națională a României, Parohia Moroda, protopopiatul Ineu a îmbrăcat haine de sărbătoare. La inițiativa preotului paroh Streulea Gheorghe Sorin s-a organizat un concert caritabil pentru câțiva copii de la Casa Familială Mocrea.

Părintele paroh a invitat 10 coruri de copii din alte parohii ale Eparhiei Aradului. Cei care au dat curs invitației părintelui paroh au îmbrăcat frumoasele noastre porturi populare și au încântat credincioșii parohiei cu frumoase colinde și cântece patriotice izvorâte din nevinovăția sufletelor copiilor care le-au interpretat. Bucuria acestui concert a fost desăvârșită de prezența Preasfițitului Părinte Emilian Crișanul care a dat curs invitației părintelui paroh. Concertul a început la ora 16:30 și a durat 2 ore. Au participat preoți cu grupuri de copii din parohiile: Seleuș, Drauț, Șilindia, Prunișor, Moroda și grupul psaltic Sf. Ioan Damaschin.

La sfârșitul concertului Preasfințitul Părinte Emilian a lăudat frumoasa organizare a evenimentului de către preotul paroh și a subliniat importanța atragerii și menținerii tinerilor în Biserică, pentru a deveni oameni buni pentru societate și pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Părintele paroh a mulțumit Preasfițitului Părinte Emilian pentru popasul făcut în parohia Moroda, dăruindu-i o icoană cu Sf. Ierarh Nicolae din partea credincioșilor parohiei. La rândul său, Preasfințitul Emilian a dăruit tuturor credincioșilor o icoană cu Sf .Ierarh Spiridon și Sfânta Cuvioasă Parascheva. Părintele paroh a mulțumit și credincioșilor pentru implicarea în organizarea acestui concert.

Donațiile obținute vor fi direcționate către Casa Familială din Mocrea pentru nevoile copiilor. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească.

Pr. Tulcan Ghița-Dănuț – fiu al satului Moroda