Episcopii Aradului evocați în cadrul Cercului Pastoral-Misionar Arad, în Parohia Grădiște

În data de 12 decembrie 2019, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, preoții care alcătuiesc Cercul Pastoral-Misionar Arad 1, coordonați de Preotul Petru Ursulescu s-au întrunit în parohia Grădiște II.La debutul întâlnirii, Părintele paroh Viorel Roja a prezentat celor prezenți stadiul în care se află lucrările de pictură din sfântul locaș, după care s-a vizitat Centrul de permanență ”Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului”, al acestei parohii, în cadrul căruia sunt tratați bolnavi din municipiu, dar și din localitățile județului nostru.

La lucrările Cercului Pastoral-Misionar a fost prezent în mijlocul preoților participanți Preaonoratul Părinte Flavius Petcuț, protopopul Aradului. După un scurt cuvânt introductiv rostit de către Părintele protopop a urmat prezentarea referatului susținut de Părintele Petru Ursulescu în cadrul căruia au fost evocați Episcopii Aradului, arătându-se rolul pe care l-au avut aceștia la păstrarea dreptei credințe în rândul credincioșilor din cuprinsul acestei Eparhii. După susținerea referatului au urmat discuții interesante pe marginea temei prezentate, ajungându-se la concluzia că vrednicia înaintașilor noștri ne obligă să fim cel puțin la fel de conștienți de misiunea încredințată, de a conduce turma cea cuvântătoare pe calea mântuirii.

La final, Părintele paroh a mulțumit tuturor preoților pentru participare, având nădejdea că pe viitor, în cadrul Cercurilor pastorale vor fi scoase la lumină și alte fapte vrednice de pomenire ale vrednicilor noștri înaintași.

Pr. Paul Orădan