Conferința ,,Pastorația elevilor și studenților – dialog ziditor” susținută de PS Părinte Emilian Crișanul în cadrul ASCOR Arad

Cu binecuvântarea și prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a desfășurat, miercuri, 11 martie 2020, în aula Facultății de Teologie din Arad, a doua conferință duhovnicească din Postul Mare, care l-a avut ca și invitat pe Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar ar Arhiepiscopiei Aradului.

Preasfințitul Emilian a îmbrățișat cu bucurie invitația membrilor filialei A.S.C.O.R Arad iar tema conferinței a fost: ,,Pastorația elevilor si studenților-Dialog ziditor”.

La această conferință au participat: Preacuviosul Părinte Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie arădene, numeroși preoți și studenți. Astfel, Preasfinția Sa a abordat o temă actuală prin care a evidențiat rolul profesorului și preotului în viața unui elev sau student. Preotul educă în mod religios pe învățătura Bisericii, ceea ce aduce elevului sau studentului o formare religioasă. De asemenea și profesorul educă pentru viață, iar optimismul lui în școală îl va determina pe elev să devină un om cu experiență ce va avea în viață de câștigat. Însă cunoștințele acumulate la școală nu folosesc în viață dacă nu le punem în practică. Astfel Îl avem ca și exemplu pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Care este ,,Calea, Adevărul și Viața” ( Ioan 14, 6). Cu toate că nu toți au aceiași credință, suntem îndemnați de Preasfinția Sa să ne punem mintea la contribuție, deoarece ,,Credința fără de fapte moartă este” ( Iacov 2, 20) Pătrundem în cunoașterea lui Dumnezeu prin împărtășirea cu El, astfel teologia este pusă în practică. De asemenea, Preasfinția Sa a îndemnat publicul, format în mare parte din studenți teologi, să se cunoască pe ei înșiși pentru a putea lucra la desăvârșirea personalității lor creștine, cu ajutorul lui Dumnezeu, deoarece Biserica are nevoie de oameni cu potențial, care să fie un sprijin pentru restul oamenilor.

În partea a doua a conferinței, Preasfinția Sa a răspuns la întrebările adresate din public, aducând răspunsuri cu folos duhovnicesc tuturor celor prezenți.

Conferinta s-a încheiat cu cântarea ,,Apărătoare Doamnă”.

Mateș Georgiana, membru A.S.C.O.R