Procesiune cu icoane în preajunul Duminicii Ortodoxiei, la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

Sute de credincioși arădeni au participat vineri seara, 6 martie 2020, în preajunul Duminicii Ortodoxiei, la procesiunea cu icoane ce s-a organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, la Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad.Pentru început credincioșii au participat cu multă evlavie la sfintele slujbe, specifice Postului Mare, ce s-au săvârșit în Catedrala Arhiepiscopală de către un sobor de clerici, în prezența Chiriarhului arădean.

Astfel, începând cu ora 17, s-a săvârșit Slujba Pavecerniței Mari urmată de Acatistul Maicii Domnului ,,Pantanassa”, vindecătoarea de cancer, în fața icoanei pictată în Sfântul Munte Athos.

După aceasta, soborul de clerici, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și cu toți credincioșii prezenți, tineri și bătrâni, au înconjurat catedrala, purtând icoane în mâini și cântând cântări duhovnicești specifice acestei perioade.

Icoanele au fost aduse și purtate în mâini de către credincioși, în semn de mărturisire a importanței cultului icoanei în viața Bisericii.

La finalul procesiunii, Înaltpreasfinția Sa a rostit o rugăciune de sfințire a icoanelor purtate de credincioși, după care au fost stropite cu apă sfințită.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul nostru le-a vorbit celor prezenți despre importanța cinstirii sfintelor icoane. Prin cinstirea lor, credinciosul simte mereu prezența lui Dumnezeu și a sfinților în viața sa, tinzând să devină și el icoană și model de credință și faptă creștinească, pentru semenii săi.

Preot Simion Mladin

Eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale