Voluntarii SNAC ai Liceului Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad, vestitori ai primăverii pentru persoanele de la Asociația Filantropia Arad

Ziua de 1 martie are o semnificație specială pentru români. Nu doar că marchează începutul primăverii ci aduce bucurie în sufletul femeilor, prin primirea gingașului mărțișor. Simbolul primăverii, al renașterii naturii și al norocului, mărțișorul este purtat cu mândrie de fete și femei din întreaga Românie.

În fiecare primăvară, în data de 8 martie, toate doamnele și domnișoarele de pe întregul glob sunt sărbătorite cu flori, cadouri sau alte mici atenții din partea persoanelor dragi sau partenerilor de viață. 8 martie este ziua în care femeile din lumea întreagă sunt recunoscute pentru realizările lor fără a ţine cont de diferenţele naţionale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice.

Pentru a marca cele două evenimente, elevii voluntari ai SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară), de la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad au oferit mărțișoare și flori doamnelor care frecventează Asociația Filantropia Arad. Aceștia au fost însoțiți de: prof. dr. ing. Florinel Boja – directorul școlii, prof. Codruța Vasiescu – coordonator SNAC pe școală, prof. Oana Olariu, secretar Alina Hojda, prof. Vasile Hojda și prof. Cosmin Julan.Activitatea a avut loc în 5 martie 2020.

Prin această acțiune, elevii și-au exersat abilitatea de a participa într-un mod eficient și constructiv la viața socială, de a se implica în mod activ mai ales în societățile din ce în ce mai variate. 

Prof. Cosmin Julan