Alteța sa Regală, Prințul Charles de Wales, amintește într-un interviu despre proiectul Ambulanței pentru Monumente de la Parohia Luncșoara, Jud. Arad

Ambulanța pentru Monumente câștigă Premiul European pentru Patrimoniu/Premiul Europa Nostra, cea mai înaltă distincție în domeniul Patrimoniului European.Prințul Charles în discursul său apreciază enorm de mult implicarea comunității în derularea acestor proiecte – de punere în siguranță a monumentelor istorice din România, inclusiv a bisericilor.
În 2019 unul dintre proiecte s-a desfășurat în Parohia Luncșoara, Protopopiatul Sebiș, la Biserica Monument Sf. Mare Mucenic Gheorghe, unde s-a înlocuit învelitoarea din șindrilă. Un lucru foarte important este că Alteța sa Regală a evidențiat că s-a salvat și teiul de lânga Biserica Monument, lucru ce denotă maxima atenție pentru fiecare amănunt.
Mai mult decât atât, a apreciat foarte mult și ospitalitatea și ajutorul de care enoriașii au dat dovadă.
Parohia Luncșoara mulțumește din suflet Alteței sale Regale și Ambulanței pentru Monumente și tuturor celor care au făcut posibil acest proiect pentru salvarea bisericuței parohiale.
Periplul european nu se oprește aici, Ambulanța pentru Monumente intră în competiție și pentru “Premiul Publicului”, așa că vă invităm să-i votați aici: https://vote.europanostra.org/

Preot paroh Cătălin Tulcan

Discursul Prințului Charles de Wales:

vezi și:https://www.arhiepiscopiaaradului.ro/2019/09/vizita-arhiereasca-in-parohii-din-protopopiatul-sebis/