Slujbele religioase cu participarea credincioșilor vor putea fi oficiate în afara bisericilor începând din 15 mai

În declarația de presă susținută marți, Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit despre măsurile de relaxare ce vor fi luate după suspendarea stării de urgență. El a anunțat că, după data de 15 mai, se va putea participa la slujbe religioase în aer liber în anumite condiții.

„Serviciile religioase cu credincioși pot fi reluate în prima fază în curtea bisericii sau în fața bisericii – deci în exterior”, a spus președintele. „Credincioșii vor purta obligatoriu mască și vor păstra obligatoriu distanța de un metru și jumătate”.

În ultima perioadă, foarte multe persoane, inclusiv celebrități, medici și oameni de cultură, au cerut relaxarea măsurilor în privința participării la slujbe. Printre aceștia și Președintele Academiei Române, I.A. Pop, care a scris în Duminica Tomii pe Facebook: „Reintrarea românilor în biserici ar spori și eficiența luptei contra acestei teribile molime”.

Parohiile încep deja să se pregătească în acest scop. Biserica Sf. Nicolae – Socola din Iași a desenat în curte flori situate la 1,5 metri distanță una de cealaltă.

Foto: Facebook / Parohia Sfantul Nicolae Socola

Foto deschidere: Raluca Ene / Basilica.ro

https://basilica.ro/slujbele-religioase-cu-participarea-credinciosilor-vor-putea-fi-oficiate-in-afara-bisericilor-incepand-din-15-mai/