Instalare de preot în Parohia Gurahonț

Duminica a doua după Rusalii a constituit pentru credincioșii parohiei Gurahonț, Protopopiatul Sebiș, un prilej de mare bucurie duhovnicească și un moment pastoral de o importanță aparte, prilejuit de instalarea noului păstor de suflete în această parohie, a părintelui Iulian Moț.După terminarea Sfintei Liturghii, din binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, Preaonoratul părinte protopop Beni Ioja i-a înmânat noului preot simbolurile și totodată fundamentele misiunii preoțești: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce precum și cheia bisericii, cu îndemnul de a sluji cu timp și fără timp în mijlocul credincioșilor ce i s-au încredințat spre păstorire. Părintele protopop a precizat de asemenea că tot astăzi Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Mucenic Iulian din Tars , pe această cale aducându-i noului preot paroh urări cu ocazia zilei numelui și totodată subliniind frumoasa misiune de propovăduitor al Evangheliei lui Hristos.
Preaonoratul Părinte Protopop a adus aminte și de părintele Ic.Stavr. Crăciun Dorel Moț, tatăl noului preot paroh, ctitorul bisericii din Gurahonț, fost membru în Adunarea Eparhială și ales în Adunarea Națională Bisericească, coordonator al Cercului Misionar Gurahonț, care a păstorit Biserica din Gurahonț timp de 30 de ani.
Un emoționant cuvânt a rostit și părintele Cristian Bacoș, fiu al satului Gurahonț, de la Parohia Hălmagiu care prin cuvântul său a urat succes noului preot paroh.
La final, noul preot al Parohiei Gurahonț, Iulian Moț, a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra sa, Înaltpreasfințitului  Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, pentru încrederea și susținerea acordată, părintelui protopop pentru frumosul cuvânt și pentru tot sprijinul acordat, părintelui Bacoș Cristian pentru emoționantul cuvânt și familiei, evidențiind că aplecarea sa spre Teologie şi spre Sfânta Taină a Preoţiei este legată de tatăl său, un mare iubitor al Bisericii şi al misiunii de preot. Nu în ultimul rând părintele paroh a adus mulțumiri tuturor credincioșilor parohiei Gurahonț pentru susținerea și dragostea dovedită.

Protos. Iustin Popovici