Instalarea noului preot în Parohia Sânpaul

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, în după masa zilei de 6 septembrie, duminica seara la ceasul Vecerniei, a avut loc instalarea părintelui  Ichim Mihai Adrian de către Preaonoratul Părinte Protopop Flavius Axente Petcut alături de un sobor de preoți, din care a făcut parte şi părintele Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial.

În prezența autorităților locale și a unui număr însemnat de credincioși, a fost săvărșită slujba Vecerniei. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi, colegi ai viitorului părinte, condus de diaconul Morariu Laviniu, dirijorul corului Catedralei Arhiepiscopalei „Sfânta Treime „ Arad. Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele protopop Flavius Petcut, care a vorbit despre rolul preotului în lume, acela de a fi Om între oameni, urmând exemplul Sfântului Apostol Pavel care spune că preotul e luat dintre oameni şi pus să slujească oamenilor. De asemenea, pornind de la porunca a V-a din Decalog, care spune să cinstești pe tatăl tău și pe mama ta, ca bine să-ți fie ție și să trăiești mulți ani pe pământ (Ieșire 20,12) acesta a accentuat faptul că, pe lângă cinstirea părinților trupești este foarte importantă cinstirea părinților sufletești și anume ierarhul locului și părintele trimis să-i păstorească în mod direct pe credincioșii unei parohii.
Preaonoratul Părinte Protopop Flavius Petcut, a mulțumit părintelui Gavra Pompiliu, pentru activitatea desfășurată în această parohie, urându-i să aibă mult spor duhovnicesc în noua parohie unde a fost transferat și anume Parohia Pecica I, iar acesta din urmă, a susținut un discurs de rămas bun, în cadrul căruia a făcut o retrospectivă a celor 14 de ani petrecuți în această parohie, mulțumind ierarhilor, ostenitorilor centrului eparhial și ai protopopiatului Arad, cât și credincioșilor Parohiei Sânpaul , pentru susținerea acordată în tot acest timp.
În continuare părintele protopop, a oficiat instalarea noului preot. Acesta i-a înmânat părintelui Ichim Mihai Adrian, Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii, explicându-i acestuia cât și credincioșilor importanța deosebită a acestui act, cât și semnificația simbolică a acestor trei obiecte liturgice.
Noul preot al Parohiei Sânpaul, părintele Ichim Mihai Adrian a adus mulțumirile cuvenite Bunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate peste dânsul, Înaltpreasfințitului Părinte Timotei și Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul pentru încrederea și susținerea acordată,  părintelui protopop, preoților slujitori, oficialităților locale, familiei și tuturor credincioșilor care i-au fost alături în acest moment important al vieții sale.