ASCOR Arad și-a sărbătorit online hramul, Sfântul Ierarh Nectarie

Astăzi, 9 noiembrie 2020, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina, ASCOR Arad își sărbătorește hramul. Conform statutului ASCOR, ocrotitorii spirituali la nivel național ai asociației sunt Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, episcopul Râmnicului și Sfântul Apostol Andrei, cei întâi chemat, Ocrotitoriul României.

La nivelul fiecărei filiale a fost ales un sfânt ocrotitor, ASCOR Arad avându-l pe Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina, episcopul Pentapolei. Dacă în anii trecuți, hramul asociației a fost sărbătorit prin săvârșirea și participarea la sfintele slujbe, anul acesta, în contextul restricțiilor impuse din cauza epidemiei, precum și din alte motive binecuvântate, hramul ASCOR Arad a fost sărbătorit online. Membrii ASCOR Arad au postat și promovat pe rețelele de socializare numeroase articole, informații, imagini și mărturisiri legate de viața Sfântului Nectarie și de modul în care acesta se face ajutor neclintit tuturor celor ce au nevoie. Tinerii din asociație au citit astăzi acatistul Sfântului Ierarh Nectarie, fiecare de la casa lui, rugându-se Sfântului pentru apărarea si izbăvirea de noua boală molipsitoare, pentru întărirea celor bolnavi si a celor care îi îngrijesc pe cei neputincioși și, totodată, au cerut Sfântului să le călăuzească pașii în toate activitățile si inițiativele pe care le vor realiza în cadrul asociației.

La ceas de seară, membrii ASCOR Arad s-au întâlnit pe platforma online Zoom, unde au discutat lucruri legate de bunul mers al asociației, dar au purtat și conversații prietenești, întrucât o adunare generală nu a mai fost posibilă în ultimul timp.

Ne rugăm Sfântului Ierarh Nectarie să mijlocească înaintea lui Dumnezeu pentru noi, rugându-L să ne izbăvească de toată primejdia și nevoia și să ne dea credință tare si putere să trecem peste aceste vremuri tulburi.

Marius-Gheorghe Danciu, Președinte ASCOR Arad