Zilele Naționale ale României – concurs județean online. Proiect educativ interdisciplinar

În fiecare an, românii îşi serbează Zilele Naţionale: 30 noiembrie, cea bisericească, în care-l prăznuim pe Sfântul Apostol Andrei Întâiul Chemat, Ocrotitorul României, cel care a adus creştinismul pe teritoriul românesc şi 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, în care sărbătorim Marea Unire Naţională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918.

În prag de iarnă, ne-am gândit să îmbinăm aceste evenimente şi să le subliniem importanţa printr-un concurs interdisciplinar, în care elevii să preţuiască momentele cruciale din viaţa înaintaşilor, momente care au format neamul românesc atât din punct de vedere spiritual cât şi istoric.
Felicitări elevilor Weisz Rebeca Alexandra, Lup Loredana Florina, Pantiș Luca Eduard, Crețu Călin Ioan, Pîrv Patrik Raul din clasele a V-a de la Liceul Teoretic “Mihai Veliciu” Chișineu-Criș, membrii ai echipei CORINTENILOR pentru LOCUL I obținut la concursul județean online Zile Naționale ale României, desfășurat în data de 26 noiembrie 2020.
Mulțumim Prea Cucerniciei Sale, părintelui Daniel Dumitru care i-a premiat pe micii creștini rostind la finalul Sfintei Liturghii alese cuvinte de mulțumire elevilor și profesorilor organizatori, felicitându-i pentru osteneala depusă.
Profesorii coordonatori, împreună cu conducerea liceului mulțumesc părinților și cadrelor didactice pentru dorința de a insufla tinerei generații de elevi dragostea față de credința străbună, de neam și de patrie precum și profundele sentimente de cinstire a înaintașilor și a valorilor pe care aceștia ni le-au lăsat.
Prof. Cosmin Lipovanu