Sfințirea clopotelor Paraclisului Arhiepiscopal ,,Sfântul Apostol Andrei” din incinta Clinicii Laser System Vladimirescu

Miercuri, 27 ianuarie  2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, Preasfințitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, însoţit de pr. Gheorghe Gligor, vicar eparhial și de Pr. Tod Bogdan Ioan referent resusre umane la Centrul Eparhial, a savârşit slujba de sfinţire  a  noilor clopote ale Paraclisului Arhiepiscopal ,,Sfântul Apostol Andrei”din incinta Clinicii Laser System Vladimirescu.

Slujba de sfințite s-a săvârșit în prezența domnului Asad Fatah Sherzad, managerul Clinicii Laser System, și a doamnei administrator Maricica Motoi, ctitiorii acestei biserici. De la naștere până la moarte, sunetul clopotelor ne însoțește. Acestea Îl laudă pe adevăratul Dumnezeu, cheamă pe cei vii la rugăciune, îi plânge pe morți, alungă norii, izgonește fulgerele, și înfrumusețează sărbătorile. Glasul clopotului simbolizează și trâmbița cu care îngerul va vesti sfârșitul lumii și învierea morților (Matei 24, 31; I Cor. 15, 52). În Cuvântul așezat la sufletele celor prezenți, Preasfinția Sa a subliniat importanța sfințirii clopotelor, un eveniment deosebit în viața unei biserici sau a unei comunități, datorită duratei lungi de viață a acestora. Clopotul este glasul lui Dumnezeu auzit de credincioși. Clopotele ne cheamă în fiecare duminică și sărbătoare pentru ca să ne adunăm în Biserică.

Mulțumind Lui Dumnezeu pentru această zi și Sfântului Andrei pentru lucrarea în și prin oamenii anume aleși pentru zidirea acestei biserici, Preasfinția Sa a transmis celor prezenți arhiereasca și părinteasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei.

 Pr. Bogdan-Ioan Tod

Preot slujitor Paraclis Arhiepiscopal