Cerc pastoral – misionar în Parohia Chişineu-Criş II

În Duminica a 34-a după Rusalii, a Fiului risipitor, parohia Chişineu-Criş II din protopopiatul Arad, a fost gazda primei întruniri a preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonați din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel, de la parohia Chişineu-Criş I.
Întrunirea a debutat la ora 1700, în biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu de către preoţii slujitori și în prezența unui număr mare de credincioși. Au fost prezenţi: Pr. Daniel-Mirel Dumitru-parohia Chişineu-Criş I, Pr. Cantemir Lipovanu-preot pensionar, Pr. Viorel Boţoc-parohia Socodor, Pr. Gabriel Gosta- parohia Şimand, Pr. Aurel Mager-parohia Nădab, Pr. Mircea Hurdea-parohia Şimand, Pr. Ioan Pavel-parohia Sintea-Mare, Pr. Dan-Viorel Albiş-parohia Chişineu-Criş II, Pr. Adinel Popovici-parohia Grăniceri, Pr. Mihai Oprea-parohia Ţipari, Pr. Sandu Costin-parohia Pilu, Pr. Adrian Hanţiu-parohia Vânători, Pr. Nicolae Vidican-parohia Mişca şi Diac. Florin Pavel-parohia Chişineu-Criş I.
Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Sandu Costin, de la parohia Pilu, care a evidențiat prin cuvinte frumoase câteva înţelesuri pe care le desprindem din această frumoasă pildă ilustrată de pericopa evanghelică a duminicii de azi şi care se constituie într-o permanentă chemare la pocăinţă. De asemenea, părintele a subliniat în cuvântul său şi importanţa perioadei prepascale pe care o traversăm în aceste zile şi care trebuie să însemne pentru toţi creştinii o perioadă de intensă pregătire duhovnicească pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.
Preotul paroh, Dan-Viorel Albiş a mulțumit în încheiere preoţilor şi credincioşilor prezenţi, susținând apoi referatele cu următoarele teme:,,Pastoraţia comunităţilor româneşti din afara României-caracteristici generale’’ şi ,,Moartea- adormire în Domnul şi mutare în locaşurile cele veşnice’’. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească.
Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 21 martie, în parohia Ţipari.
Pr. Daniel-Mirel Dumitru, Parohia Chişineu-Criş I