Instalare de preot în Parohia Ortodoxă Șiclău

În duminica a doua din Postul Mare, credincioșii Parohiei Ortodoxe Șiclău din cadrul Protopopiatului Arad, au trăit momente de mare bucurie duhovnicească, prin instalarea noului preot paroh.

După o viață de om dedicată în slujirea lui Dumnezeu și al aproapelui părintele Radu Sava s-a pensionat, starea de sănătate nepermițându-i să continue pastorația însă cu siguranță în inimă și în suflet îi va avea pe toți.

Evenimentul de instalare a noului preot paroh în persoana părintelui Ovidiu Ardelean a avut loc după săvârșirea slujbei Vecerniei prezidată de părintele protopop Flavius Petcuț și de un ales sobor de preoți.

La finalul slujbei părintele protopop a făcut o incursiune a activității părintelui Sava Radu care a păstorit această comunitate mai bine de 29 de ani, și care și-a închinat întreaga lucrare Evangheliei lui Hristos.

Din partea autorităților locale au participat Primarul Comunei Grăniceri, Petru Claudiu Bătrânuț, domnul Viceprimar Iovu Alexandru dar și cadre didactice de la Structura Șiclău reprezentați de domnul dir. prof. Krizner Paul.

Ca semn de aleasă prețuire domnul primar Petru Claudiu Bătrânuț a oferit în dar din partea comunității, părintelui Sava o icoană care să-i amintească de enoriașii pe care i-a păstorit.

Noul preot instalat, Ovidiu Ardelean, a primit simbolic din mâna părintelui protopop cheile Bisericii, Sfânta Evanghelie și Sfânt Cruce, ca simbol al instalării în noua demnitate. Sfinția sa a slujit  în ultimii ani în parohia Socodor iar cu data de 1 aprilie a.c. este numit ca preot paroh în parohia Șiclău.

La finalul acestui eveniment deosebit părintele nou instalat a mulțumit tuturor participanților, credincioșilor din Șocodor și Șiclău și nu în ultimul rând părintelui Sava Radu care rămâne un model demn de urmat.

Prof. Paul Krizner