Basilica Travel reia pelerinajele în Țara Sfântă. Care sunt condițiile

Agenția Basilica Travel a Patriarhiei Române anunță reluarea pelerinajelor în Țara Sfântă.

Începând cu 23 mai 2021, Israelul va permite accesul în țară tuturor turiștilor români vaccinați.

Anunțul a fost făcut într-o declaratie comună a ministrului turismului din Israel, Orit Farkash-Hacohen și a ministrului sănătații, Yuli Edelstein. În prima etapă, va fi permis accesul în Israel doar grupurilor organizate.

Redeschiderea turistică a Israelului se va face treptat, începând cu data amintită, când primele grupuri de turiști vor avea acces în Țara Sfântă. Călătorilor individuali li se va permite accesul în Israel în cea de-a doua etapă.

Condiţii

Toţi vizitatorii vor putea intra în Israel în baza unui test PCR negativ și vor trebui să facă și un test serologic care să ateste existența anticorpilor în urma vaccinării.

Testul serologic pentru români va putea fi eliminat prin semnarea unui acord bilateral între Guvernul Israelului și Guvernul României, prin care Israelul să recunoască certificatul de vaccinare emis de autoritătile din România.

În acest sens, Guvernul Israelului a inițiat deja discuții cu partea românească și a trimis deja o propunere la care se asteaptă raspunsul oficial al Guvernului României. Astfel de tratate au fost semnate deja de Israel cu Grecia și Cipru.

Autoritățile de la Ierusalim vor oferi în zilele urmatoare mai multe informații despre întreg procesul de acces în Israel.

Agenția de pelerinaje Basilica Travel vă stă la dispoziție pentru orice informație pe site-ul oficial, dar și pe canalele de social media (Facebook și Instagram) unde puteți adresa întrebări și obține informații suplimentare.

Foto credit: arhivă Basilica Travel

https://basilica.ro/basilica-travel-reia-pelerinajele-in-tara-sfanta-care-sunt-conditiile/