Preotul pensionar Ştefan Păcurar, fost paroh în Nădlac, a trecut la viaţa cea veşnică

Duminică, 11 aprilie 2021, Preacucernicul Părinte pensionar Ştefan Păcurar, fost preot în Parohia Nădlac, Protopopiatul Arad, a trecut la viața cea veșnică, la vârsta de 69 de ani.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiei îndoliate și fiilor duhovnicești.

Date biografice:

Preacucernicul Părinte Ştefan Păcurar, s-a născut la data de 17 ianuarie 1952, în localitatea Nădlac, Jud. Arad.

După absolvirea şcolii gimnaziale a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș şi ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

În 22 august 1971 se căsătorește cu tânăra Ana Lupaşcu.

Este hirotonit preot la 14 septembrie 1973, pe seama Parohiei Minişul de Sus Protopopiatul Ineu. La 11 martie 1976 este transferat în Parohia Nădlac, Protopopiatul Arad, unde a desfăşurat o bogată activitate duhovnicească, social-filantropică şi culturală până în iulie 2017, când s-a pensionat.

La 26 august 2005, pentru bogata activitate desfășurată în parohie, este hirotesit iconom stavrofor de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Părintele Ştefan Păcurar a încetat din viaţă la vârsta de 69 de ani, într-un spital din Franţa.

Slujba priveghiului va fi săvârșită sâmbătă, 17 aprilie, ora 19, iar Slujba înmormântării va fi săvârșită duminică, ora 15, în biserica ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din Nădlac.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi!

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului