Cerc pastoral – misionar în Parohia Chişineu-Criş I

Duminica a VI-a dupa Pasti, a Orbului, a constituit pentru credincioşii parohiei Chişineu-Criş I un prilej de binecuvântată bucurie duhovnicească ocazionată de intrunirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş , coordonaţi de PC Părinte Daniel-Mirel Dumitru.

Cu această ocazie, cei 14 preoţi prezenţi au săvârşit în biserica parohială, începând cu orele 18.00, Taina Sfântului Maslu.
Seara duhovnicească s-a dorit să fie şi o pregustare a bucuriei hramului bisericii, ,,Înălţarea Domnului”, sărbătoare pe care ne pregătim s-o întâmpinăm în zilele care urmează.
La Taina Sfântului Maslu au slujit următorii preoţi: Pr. Daniel-Mirel Dumitru-parohia Chişineu-Criş I, Pr. Cantemir Lipovanu-preot pensionar, Pr. Viorel Boţoc-parohia Socodor, Pr. Gabriel Gosta- parohia Şimand, Pr. Aurel Mager-parohia Nădab, Pr. Ioan Pavel-parohia Sintea-Mare, Pr. Florin Borca-parohia Sepreus, Pr. Dan-Viorel Albiş-parohia Chişineu-Criş II, Pr. Mihai Oprea-parohia Ţipari, Pr. Sandu Costin-parohia Pilu, Pr. Adrian Hanţiu-parohia Vânători, Pr. Nicolae Vidican-parohia Mişca şi Diac. Florin Pavel-parohia Chişineu-Criş I.
Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Adrian Hanţiu, de la parohia Vânători, care, pe marginea pericopei evanghelice a duminicii de astăzi, a evidențiat cele mai importante învăţături care se pot desprinde din relatarea evanghelică. Astfel, Evanghelia de astăzi ni-L înfăţişează pe Mântuitorul Hristos ca ,,Trimisul”lui Dumnezeu-Tatăl, Cel care a venit în lume ca să o lumineze pe aceasta şi să o întoarcă de la întunericul necunoştinţei, a ignoranţei şi a păcatului, la lumina cunoştinţei de Dumnezeu . Duminica Orbului constituie pentru noi toţi o chemare şi un prilej de a ne spăla şi noi ochii minţii şi ai sufletului pentru a putea percepe sau vedea Lumina lui Hristos.
Preotul paroh, Daniel-Mirel Dumitru a mulțumit în încheiere preoţilor şi credincioşilor prezenţi, susținând apoi referatele cu următoarele teme:,,Comunităţile de credincioşi ortodocşi români aflate în diaspora. Istorie şi evoluţie’’ şi ,,Temeiuri scripturistice ale pomenirii celor adormiţi”. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească.
Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 04 iulie, în parohia Şimand.
Pr. Daniel-Mirel Dumitru, Parohia Chişineu-Criş I