Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor sărbătorite mai aparte la Brusturi

Ziua de 10 iunie 2021 a fost zi de Hram și de bucurie în Parohia Ortodoxă Brusturi, Protopopiatul Sebiș.
Parohia Ortodoxă Brusturi a îmbrăcat straie de sărbătoare în ziua de Înălțarea Domnului, încă de la construcția bisericii, din 1820.
Biserica Ortodoxă din Brusturi are în această zi, de Înălțarea Domnului an de an o Sfântă Liturghie festivă și un parastas minunat pentru eroi. Anul acesta, parastasul a fost mai minunat ca în alți ani pentru că: din 2020, an bicentenar de la construcția bisericii, am reușit să refacem Troița Eroilor din Satul Brusturi, și anul acesta Tatăl Cel Ceresc a rânduit să avem un primar binecredincios, cu frică de Dumnezeu și cinstitor al tuturor eroilor neamului care au viețuit în aceste ținuturi și s-a implicat în chipul cel mai măreț, aducând daruri mai speciale ca și în alți ani, pentru parastas, chiar și o coroană eroilor căzuți pentru țară și popor.
Eroii din zona noastră au luptat pentru a avea noi astăzi libertate, lucru care a fost apreciat și de către Domnul Primar. Pentru prima dată în decursul atâtor ani, nimeni nu a considerat important depunerea de coroană pentru prețuirea eroilor din satul nostru până la Domnul Primar Dărău Gheorghe care împreună cu Domnul Viceprimar Rada Voicu au depus această coroană și în finalul evenimentului, Domnul Primar a ținut un cuvânt emoționant.
Bunul Dumnezeu să le dăruiască multă sănătate tuturor celor prezenți și Maica Domnului să le poarte de grijă. Amin.

Pr. Andrei Zadic