Activitate social filantropică în Parohia Zăbrani, Protopopiatul Lipova

Luna iulie, o lună cu bucurii pentru persoanele nevoiașe din Parohia Zăbrani. La fel ca în fiecare an am reușit și în 2021 să aplicăm programul ”Masa Bucuriei”, ajungând în casele credincioșilor din parohie cu bucate primite-n dar.
Programul social-filantropic ”Masa Bucuriei” este un proiect inițiat de Patriarhia Română în colaborare cu SC. Selgros Cash & Cary. SRL. Prin acesta, an de an , se desfășoară ample acțiuni caritabile, care pun speranță pe mesele familiilor defavorizate și care pun împreună oameni credincioși ce își arată iubirea față de aproapele ajutând la distribuirea pachetelor cu produse alimentare.
Prin efortul comun al celor implicați, pachetele cu alimente au ajuns și la bătrânii singuri, la oamenii nevoiași și la persoanele cu dizabilitități din Parohia Ortodoxă Zăbrani.
Bătrânii care au înfruntat greutățile vieții și au ajuns să fie uitați de vreme, de familiile lor și de ceilalți din comunitate, sunt oameni ce își parcurg drumul vieții, ținând piept durerilor și suferințelor. Acești oameni, la fel ca oricare, trebuie respectați, ajutați, mângâiați, mai ales acum, când pare că viața lor e cu atât mai grea cu cât anii le apasă umerii.
Asta ne-am dorit și noi atunci când cu smerenie ne-am așezat la vorbe cu ei pentru câteva clipe și le-am dat pachetele alimentare. Atât ei cât și de noi, cei care am încercat să facem voia voia lui Dumnezeu, să ne arătăm dragostea și respectul, am trăit emoții puternice. Lacrimile din ochii aceștor bătrâni necăjiți au surprins bucuria și gratitudinea lor. Noi am încercat să ne păstrăm zâmbetele, să nu le spunem de greutățile noastre, ci să-i ascultăm, să le fim aproape pentru câteva momente, și să-i facem să se simtă protejați, exact ca într-o familie. După minutele de răgaz din fiecare gospodărie ne-am continuat drumul la următoarea casă, de fiecare dată mai bogați spiritual, cu sufletele încărcate de bucurie și alte trăiri ce ar putea să umple paginile multor cărți, trăiri prea greu de descris în câteva cuvinte.
A-i ajuta pe acești oameni care au mai multe greutăți decât fericiri este creștinește. A ne aminti mereu să le dăm o mână de ajutor, să le spunem o vorbă bună, să-i ascultăm și să fim acolo atunci când putem, sunt fapte bune, prin care putem să ne arătăm dragostea și înfăptuim voia lui Dumnezeu.

Preot paroh Gheorghe Pop