Binecuvântare de lucrări la casa parohială din Parohia Dorgoș

În după amiaza zilei de duminică, 18 iulie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a poposit în mijlocul credincioșilor din Parohia Dorgoș, Protopopiatul Lipova și a binecuvântat lucrările de renovare interioară a case parohiale.După binecuvântarea lucrărilor de renovare interioară a casei parohiale, Înaltpresfinția Sa a săvârșit slujba Vecerniei în biserica parohială cu Hramul ,,Cuvioasa Parascheva”, înconjurat de un ales sobor slujitor. Din sobor au făcut parte: Pr. Șirian Mircea, secretarul Protopopiatului Lipova, Pr. paroh Ciuciuc Grațian, Pr. Mădăluță Călin de la Parohia Săvârșin, Pr. Pingică Alin de la Parohia Arăneag, Pr. Ungureanu Cristian de la Parohia Zăbalț, Pr. Leahu Dănuț de la Parohia Mocrea, Arhid. Condurache Claudiu și Diacon Bisorca Liviu de la Catedrala Veche Arad.
Cuvântul de învățătură al chiriarhului a fost pus sub titlul ,,Apropiere semnificativă” (pe baza citirilor scripturistice: Rom 6; Mt. 8) între două împărății, pământească și cerească, prin apropierea sutașului de Mântuitorul și spre vindecarea unuia dintre slujitori și răspunsul primit, urmat mai apoi de o întreagă istorie bisericească a misiunii creștine în Imperiul roman, aceasta ilustrată și de hramul bisericii ca și de sinaxarul sfinților români.
La finalul slujbei Pc. Părinte paroh Grațian-Gheorghe Ciuciuc, a fost hirotesit întru sachelar, ca răsplată a ostenelii depuse. În cele ce au urmat părintele paroh a mulțumit Înalpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, pentru acest popas de suflet în mijlocul credincioșilor din Dorgoș, spre a binecuvânta lucrările de renovare, mulțumind totodată pentru susținere atât autorităților locale cât și credincioșilor din această localitate care au contribuit împreună pe toată perioada lucrărilor.

Preot Grațian Ciuciuc