Cerc pastoral-misionar în Parohia Nadăş

În duminica a doua după Rusalii, a Sfinților Români, Parohia Nadăș a fost gazda Cercului Pastoral Misionar Târnova, care din încredințarea Chiriarhului este coordonat de Pr. Ivănuț Voicu de la Parohia Chier.
În biserica parohială cu hramul Sfinților Apostoli Petru și Pavel s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu la care au participat următorii preoți din cadrul Cercului Pastoral Misionar Târnova : Pr. Alin Pingică de la Parohia Arăneag, Pr. Marius Leucuța de la Parohia Agrișul Mare, Pr. Giani Achim de la Parohia Dud, Pr. Costel Bun de la Parohia Tauț, Pr. Marius Lucaciu de la Parohia Minișel, Pr. Doru Măriuță de la Parohia Camna, Pr. Iulian Ivănuț de la Parohia Iercoșeni, Pr. Florea Ioan actualmente pensionar, fost paroh la Nadăș ca invitat de onoare de Pr. paroh Gheorghe Giurgiu.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de preotul Costel Bun care a vorbit despre chemarea Sfinților Apostoli Petru și Andrei, dar și de chemarea fiecăruia dintre noi de către Iisus Hristos: „veniți după Mine”. Aceștia L-au urmat pretutindeni împlinind porunca Mântuitorului „mergând învățați toate neamurile „. Sfântul apostol Andrei propovăduind învățătura Mântuitorului pe malurile Mării Negre la strămoșii noștri.
Preotul paroh Gheorghe Giurgiu a susținut referatul cu tema ,,Episcopia ortodoxă a Ungariei, organizare şi comunități de români ortodocși din Ungaria”.
În încheiere preotul paroh a mulțumit credincioșilor din parohie precum și preoților prezenți pentru participarea la Sfânta Taină a Maslului .
Preotul coordonator Ivănuț Voicu a anunțat următorul Cerc Pastoral Misionar care va avea loc la data de 25 lulie 2021 în Parohia Șilindia.

Pr. Ivănuț Valerian Iulian