Instalare de preot paroh în Ilteu

La ceas de seară în Duminica a treia după Pogorârea Duhului Sfânt, Parohia Ilteu cu filia Seliște din cadrul Protopopiatului Lipova a îmbrăcat haine de sărbătoare prin instalarea noului preot paroh în persoana părintelui Valentin Viliga de către Preonoratul Părinte Nelu Mercea, protopop de Lipova.

Părintele Ionel Bălănescu a prezentat un bogat raport de activitate din cei 33 ani petrecuți în această parohie, iar părintele protopop a evidențiat faptul că părintele Ionel Bălănescu a ajuns preot la Ilteu la vârsta de 33 de ani asemenea vârstei noului preot instalat.
Părintele Valentin Viliga a adus un cuvânt de mulțumire lui Dumnezeu pentru purtarea Sa de grijă, Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu al Aradului pentru încrederea acordată, familiei pentru sprijin, preotului pensionar pentru strădanie și celor prezenți pentru osteneală. Părintele venind cu gândul și dorința la începutul slujirii preoțești asemenea Mântuitorului nostru Iisus Hristos : ,,După cum şi Fiul Omului n-a venit să I se slujească, ci ca să slujească El…” (Matei cap. XX , vers. 28).
Pr. Ştefan Dimitriu
Parohia Petriș